Новини

Група Аутентик във Велико Търново през май

Музикантите от група „Аутентик“ сътвориха музикално чудо, поставяйки началото на първото издание на фестивала „Мини Jazz Фестивал“ във Велико Търново.

Аутентик с концерт във Велико Търново
Аутентик с концерт във Велико Търново

Общинa Вeликo Tъpнoвo и издaтeлcтвo „Фaбep“ бяха организатори нa фестивала, кoйто се   превърна в едно от най – зaпoмнящитe ce музикални събития в cтapaтa cтoлицa пpeз тaзи пpoлeт.

Публиката беше многобройна и истински заинтригувана от случващото се на сцената.  Младите таланти от „Аутентик“ пресъздоха старите български народни песни в един нов съвременен етно-джазов облик.

Концертът беше много интересен и разнообразен и би могъл да се опише по – точно с думата „спектакъл“.
Гост-изпълнител беше певицата Габриела Партовска, която допринесе изключително за завърешения облик на събитието.
На 19 май почитателите на джаза имаха възможността да се докоснат и до уникалното съчетание между поезия и музика, в лицето на прекрасните музиканти от „ДжаП“  и проекта „Джазът пее на български“.

Фестивала завърши със зашеметяващ „джем сешън“, в който се включиха всички участници в събитието, също така и много гост-музиканти от публиката.
Кавалджията Живко Василев, вокала на групата Райна Василева и гост-певицата Габриела Партовска, изпълняваха джаз стандарти наред с виртуозните музиканти: Антони Дончев – пиано, Венцислав Благоев – тромпет, Румен Халачев – саксофон, джаз певицата Марина Господинова и др.

Райна Василева изпълни и българска народна песен, чрез която красотата на фолклора ни се съчета по нежен и въздействащ начин с необятния джаз.
Получи се истинска музикална магия, съвкупност от професионализъм, естетика, чувственост и съчетание на редица музикални стилове, обединени в едно общо музикално цяло.

Повече за емоциите, вълненията и очакванията на музикантите от група „Аурентик“ бихте могли да научите от прекраснато интервю, което Мила Милчева им направи, точно преди началото на концерта им ето тук:
http://www.dnesbg.com/goreshti-novini/outhentic-folklor-dzhaz-kosmos-i-byagashti-dyavoli.html

А повече подробности за събитието, тук:

http://www.dnesbg.com/goreshti-novini/potchitatelite-na-dzhaza-vav-veliko-tarnovo-polutchavat-neveroyaten-podarak-v-dve-vetcheri.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *